RocketTheme Joomla Templates
kopabanicos

 

Abanicos is een spetterende salsaband die op iedere gelegenheid het publiek aan het swingen krijgt. De band werd in 2004 opgericht door een paar enthousiaste salsaliefhebbers, en groeide binnen een paar jaar uit tot een sterke formatie van 12 muzikanten uit Amsterdam en Utrecht. fotoabanicos

De bezetting? De energieke Cubaanse zanger Yunan, de gepassioneerde zangeressen Nancy en Joyce, een stomende ritmesectie met bongo's, conga's, timbales, bas en piano, en een strak blazerskwartet met trompetten en saxofoons.

De band is regelmatig te gast op bekende muziekpodia als het SJU Huis in Utrecht en De Badcuyp in Amsterdam, en speelt op festivals en feesten. Tot de hoogtepunten behoort een uitverkocht optreden op het Latin American Film Festival in Utrecht. In december 2007 won Abanicos de Band Challenge 'Latin Fanatics'  in Den Haag, als meest complete act.

Abanicos speelt elke week met veel plezier om het repertoire verder uit te breiden, en wordt daarin regelmatig gecoacht door bekende namen uit de Nederlandse salsa-scene. 

De betekenis van Abanicos is tweeledig. Een abanico is allereerst een 'ruff and rim shot' van de timbales, het percussie-instrument dat in salsa zo prominent aanwezig is. 'Abanico' is ook spaans voor 'waaier', die goed van pas komt wanneer de temperatuur op de dansvloer hoog oploopt!